Консумацията на полезни и здравословни храни е от изключително голямо значение.

...
Консумацията на полезни и здравословни храни е от изключително голямо значение.
Коментари Харесай

Избягвайте тези напитки - отслабват имунитета ви

Консумацията на полезни и здравословни храни е от извънредно огромно значение. Разнообразието от плодове, зеленчуци, ядки, семена, потребни протеини и мазнини оказва помощ на имунната система да поддържа оптимални равнища на своите функционалности. Ако обаче включим в менюто си и някои потвърдено рискови за здравето питиета, рискуваме да отслабим имунната си система. За това е целесъобразно да се заобикалят следните напитки.

Сладки газирани питиета

Наситените, рафинирани и изкуствени захари блокират имунната система и пречат на естественото ѝ действие. Те вършат оздравяването по-трудно и основават причина за развиване на затруднения при банални инфекции. Потиснатата имунна система поради свръхконсумация на захари може да усили и общото инфектиране в тъканите в тялото, като това прави способността за справяне с разнообразни заболявания също по-трудна. Освен това основава предпоставки за пораждане на хронични болести, като сърдечносъдови болести, диабет, рак.

Алкохолни питиета

Консумацията на алкохол отслабва имунната система. Алкохолните питиета са богати на ферментирали захари, превърнати в алкохол, което се намесва в механизмите на имунната система и пречи на отбраните на организма. Това понижава способността на тялото да се бори с инфекциите и основава нараснал риск от поява на затруднения. Зарастването на раните става по-бавно, както е по-бавно и възобновяване от разнообразни инфекции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР